rc saint astier leverancier | PR producenten | kennisbank

Saint Astier & Reynchemie leveren samen gezonde restauratie-oplossingen met kalk

rc saint astier leverancier

rc saint astier leverancier

PR producenten

Toegegeven, het is een naam die op het eerste zicht niet echt thuishoort in een winkel als Ecomat, maar dit bedrijf uit Roeselare is een expert op bouwtechnisch correcte oplossingen voor gevels en pleisters. Specialitisten in restauraties en renovatie-oplossingen. Waar het kan opgelost worden met natuurlijke materialen, dragen die oplossingen de voorkeur weg. Waar nodig zal dit bedrijf onnatuurlijke aanvullingen adviseren die toch passen in een bio-ecologische bouwwijze. Hoe kan je bijvoorbeeld van een kasteel dat in een vijver staat, de buitenpleister onder het waterniveau herstellen? Dat kan met kalk natuurlijk, maar niet zomaar. Het is op dit vlak dat wij blij zijn met de zo natuurlijk mogelijk oplossingen van Reynchemie.

Wist je trouwens dat zij onze meest biologische kalei maken? Verder maken zij ook kalkverven (RC Calco) voor binnen en buiten. Laat je dus niet afschrikken door de naam.

Voornamelijk verdelen wij via dit bedrijf de pleisters en bindmiddelen van Saint Astier met de nodige technische ondersteuning. Daarom werken wij graag met hen : om jou in je renovatie/restauratieproject bij te staan in kalkoplossingen met technisch correct advies!

Saint Astier zelf is een kalkdelfbedrijf uit het gelijknamige dorp in de Franse Dordogne. De natuurlijke kalk komt uit het zogenaamde Bekken van Parijs. Dat ‘bekken’ , dat beroemd is om zijn kalksedimenten is eigenlijk een uitgedroogde laagwaterzee. De sedimenten van schelpen hebben zich daar op de bodem afgezet en zijn sinds jaar en dag een rijkelijke bron voor kalkdelvingen. Het bindmiddel dat Saint Astier produceert uit deze kalk wordt natuurlijk hydraulisch genoemd en heeft zowel hydraulische eigenschappen als luchtdrogende eigenschappen. Dit is eigen aan de types kalk die NHL worden genoemd. Maar het bedrijf maakt ook geformuleerde kalkpleisters (FL) als echte hydraulische pleisters.

Ecomat houdt van de NHL-pleisters : ze houden het midden tussen gezond dampopen bouwen en de nodige weersbestendigheid en snelheid van bouwen. Saint Astier heeft een rijk gamma hieraan en Reynchemie helpt ons met expertise en eventueel noodwendige aanvullingen die ze zelf ontwikkelden uit prakijkervaring. Daarom werken we samen.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop