jordan&co producent | PR producenten | kennisbank

Wolf Jordan : een 'vreemde' in de bijt, maar een autoriteit

jordan&co producent

jordan&co producent

PR producenten

De firma Jordan & Co werd gesticht in 1963 door Theo Jordan. Klein maar fijn, was deze zaak steeds toonaangevend actief in de bouwwereld. Men noemt het niet voor niets de kleinste verffabriek van Europa. En die staat aan de rand van het bos in Kalmthout.

Toen half de jaren ‘70 zoon Wolf Jordan mee in de zaak stapte, begon een zoektocht naar nieuwe terreinen. Via alternatieve energie werd uiteindelijk in 1980 aansluiting gevonden met de sector van verven en decoratie op basis van traditionele materialen: lijnolie en aansluitend ook kalk, caseïne, enz.

Zo kunnen de producten van Wolf Jordan steunen op ervaring, zorgvuldig opgebouwd van vader op zoon.

Wolf Jordan is een absolute pionier op het vlak van natuurverf, hij produceert al drie decennia lang zijn eigen kalk-caseïneverf in poedervorm, Calcatex. Een zeer mooie verf met een eigen karakter en patine, voor interieur als met enige omzichtigheid voor buitenhuisgebruik.

Daarbuiten is biedt het merk een breed aanbod op het vlak van afgewerkte olieproducten (voor vloer, meubels, terras en tuinmeubel, boenwas enz.) en andere kalkproducten.

Jordan staat voor luchtkalkproducten, vanuit de rotsvaste overtuiging dat deze een meerwaarde heeft tegenover hydraulische kalkproducten.  Dat klopt ergens : de meerwaarde ligt vooral in de actievere vochtonttrekking van luchtkalk en van het zelfhelende karakter van luchtkalk.

De keerzijde is dat die luchtkalkproducten in ons noordzeeklimaat een veel langere droogtijd en uithardingstijd nodig hebben dan natuurlijk hydraulische kalk of hydraulische kalk. De visie van Ecomat is dat luchtkalken hun voordeel perfect kunnen uitspelen in een interieur, maar teveel moeilijkheden met zich meebrengen als buitentoepassing. Wij zijn dan ook eerder voorstander van hydraulische kalk of natuurlijk hydraulische kalk die ook luchtdrogende eigenschappen hebben. Toevoegingen van puzzolanen zoals tras aan luchtkalkproducten bieden op deze probleemstelling een antwoord. Jordan's kalei van luchtkalk bevat dan ook tras.

Voor meer uitleg hierover : zie onze kennisbank pleisters & stucwerk.

Wij zijn fan van deze man en wat hij kan!

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop