isohemp producent | PR producenten | kennisbank

Isohemp maakt onze Belgische kalkhennepblokken

isohemp producent

isohemp producent

PR producenten

Isohemp is het jonge Belgische bedrijf van Olivier Beghin en Jean-Baptiste de Mahieu dat in 2012 mede door de ondersteuning van het Waals gewest is kunnen ontstaan tijdens een nieuwe wind in het economisch ondersteuningsbeleid. De wind is echter al gaan liggen door de nationale besparingsrondes, maar we hebben er goede hoop op dat dit initiatief gaat overeind blijven.

De bedoeling was om in navolging van het Franse beleid ook in België de hennepteelt een push te geven voor een gezondere landbouw. Een toepassing voor hennep is zeker te vinden in kalkhennep, de combinatie van kalk en hennep als bouwmateriaal voor houtskeletvullingen is misschien nog wat ongekend hier ter lande, maar in Frankrijk is het een booming business, vooral omwille van de technische kenmerken en het hoge do-it-yourself gehalte.

Maar niet iedereen kan evengoed uit de voeten met een in situ gemaakte kalkhennepmengeling en daarom is net een isolerende bouwblok gemaakt uit kalkhennep voor velen een ideale manier om toch zelf aan de slag te kunnen.

Isohemp maakt als enige Belgische producent zulke blokken met Belgische hennepscheven van Chanvreco/Prohemp en Belgische luchtkalk van Carmeuse.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop