tilly producent | PR producenten | kennisbank

tilly geen muurbloempje onder de meubelplaten

tilly producent

tilly producent

PR producenten

Tilly Holzindustrie werd in 1981 opgericht bij de overname van een houtzagerij in Althofen. De echte fabriek van natuurhoutplaten werd pas in 1985 opgericht.

De Tilly natuurhoutplaten in één-, drie- en meerlagenkwaliteit worden binnen korte tijd een succesartikel in de meubelbouw. Dankzij innoverende productontwikkelingen wordt de Tilly-natuurhoutplaat direct in de fabriek gedeeltelijk verder verwerkt voor afgewerkte producten en halffabrikaten. 

In 1995 investeert de fabriek in bio-massa voor de eigen productie en in 1997 koopt de familie Tilly 14,000ha bos. In 2003 wordt het volledige Tilly gamma PESC gelabeld. 

Vandaag de dag staan de broers Hans & Gert Tilly nog steeds aan het hoofd van het bedrijf. De verbetering van de Tilly producten, processen en technologieën is essentieel. Ze vertrouwen daarvoor op een nauwe samenwerking met binnen- en buitenlandse universitaire instellingen en instituten met een grote reputatie.  Met de doelstelling om duurzaam en ecologisch verantwoord te werken, startten de broers met een onderzoeksprogramma voor de lange termijn. Essentieel is daarbij de optimalisering van materiaal, methodes en processen. Dat uit zich oa in de lijmen : deze bevatten geen formaldehyde meer.

Het uitgebreide productassortiment overtuigt door de grote verscheidenheid aan houtsoorten en de brede toepassings- en vormgevingsmogelijkheden. Tilly-natuurhoutplatten staan garant voor kwaliteit en verwerkingscomfort in overeenstemming met de natuur. Flexibiliteit in de productie en een in heel Europa actief verkoopnetwerk zorgen voor tevredenheid in onze grote klantenkring.

  • meer creativiteit bij de planning
  • meer variatie bij de vormgeving
  • meer kwaliteit bij de realisering

Een natuurproduct met bijzondere eigenschappen en met liefde voor hout en de natuur gemaakt. Dat is een meubelplaat Ecomat waardig!

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop