neptutherm producent | Bouwtechniek | kennisbank

Neptutherm wordt gemaakt door Koning Neptunus

neptutherm producent

neptutherm producent

Bouwtechniek, PR producenten

König Neptunus is Richard Meier uit Karlsruhe . Deze professor in de architectuur is tevens een fervent kitesurfer. Op één van zijn vakanties kwam hij op het strand bij het uitoefenen van zijn hobby van die rare ballen tegen : harig, vezelig, perfect rond van vorm en lichter dan een tennisbal. Het hele strand lag er vol van. Toen hij er eentje uit elkaar trok, merkte hij dat het een robuuste natuurvezel was en het eerste waar hij aan moest denken was isolatie.

En isolatie werd het … Het enige wat hij moest doen was een organisatie opzetten om de ballen te verzamelen, te wassen, te vervezelen en te verpakken in zakken. De eerste testen deed hij in zijn oude schuur vol vochtproblemen.  Toen die testen absoluut een perfecte vochtregulerende, bijna onbrandbare isolatiewol bevestigden, werden andere testen gedaan in dakconstructies en gevelpartijen. Alles bleek het zeegras aan te kunnen zonder vochtproblemen en met een hoog comfort. Daarna rees de idee om deze wol te gaan blazen zoals men dat met cellulose doet. Buiten een lichte aanpassing van de trechtermond zoals die nodig is om houtvezels te blazen, kon er zeker met de Zellofant EM-250 tot 460 geblazen worden (het materiaal is iets zwaarder dan cellulose).

Reeds in 2007 kreeg hij van de stichting Ikea een prijs voor zijn idee. Daarna volgden Ecodesign awards en ook vorig jaar weer de Innovatieprijs in Duitsland.

Ecomat is absoluut blij om deze ingenieuze ingeving te mogen verdelen in België. Het is zo eenvoudig, zo simpel en zo ecologisch dat het de essentie raakt van onze bio-ecologische visie.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop