thermowood producent | PR producenten | kennisbank

The International Thermowood Association

thermowood producent

thermowood producent

PR producenten

ThermoWood is een gepatenteerd procedé ontwikkeld door een conglomeraat van 5 Finse houtverwerkende bedrijven. Men werkt voornamelijk met dennenhout maar ook andere houtsoorten zoals populierenhout en beuk of es dat men een hittebehandeling (hitte en stoom) laat ondergaan.

Daardoor wordt dit weinig duurzame hout tot een zeer duurzaam en stabiel product omgevormd. Alle voedingsstoffen verdwijnen door dit procédé uit het hout, zodat het niet meer aantrekkelijk wordt voor schimmels en ongedierte en zo de duurzaamheid van het hout aanzienlijk verhoogt.

ThermoWood is op ecologisch vlak ook bijzonder interessant daar het ervoor zorgt dat Noord-Europese houtsoorten worden opgewaardeerd tot een hernieuwbare grondstof die inzake duurzaamheid en stabiliteit vergelijkbaar is met tropisch hardhout. Op deze manier kunnen de vaak bedreigde tropische wouden meer gespaard blijven. Doordat er bij dit procédé ook geen chemische stoffen worden gebruikt, kan ThermoWood na gebruik ook volledig gerecycleerd worden of dienst doen als energieopwekker (verbranding).

Heden ten dage is het conglomeraat uitgebreid tot de International Thermowood Association met de bedoeling het gebruik en de toepassingen van gecontroleerd ThermoWood te bevorderen. Enkel de leden van deze vereniging hebben het recht hun thermisch behandelde hout ThermoWood te noemen. De leden van deze vereniging onderschrijven allemaal de ecologische basisprincipes van Thermowood. Verder wordt hun thermisch procedé en de LCA van het hout gecontroleerd  en dienen zij dezelfde kwaliteit aan te bieden. Ten laatste is R&D zeer belangrijk in de verdere ontwikkeling en verbetering van de producten.

SLP, LunaWood, Heatwood en Stora Enso zijn namen die je regelmatig zal zien weerkeren op de verpakking van ons Thermowood. Ook de naam Thermohout werd onlangs geregistreerd is mag de benaming ThermoWood gebruiken.

Onze importeur is vooral agent van SLP en gevestigd in wereldhaven Antwerpen waar het hout met vrachtschip aankomt.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop